Domácí kukuřičné tortilly s kuřecím masem a rajčatovou salsou

Moje hodnocení
12x

Kukuřičné tortilly jsou základem mexické kuchyně. Spousta receptů se bez nich neobejde. Připravit je doma není žádná věda, stačí jen kukuřičná mouka a voda, a během chvíle si můžete pochutnávat na čerstvých plackách, které lze naplnit dle libosti.

4 porce
60 minut
mexická

Tortilly

Náplň

Salsa

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody přimíchejte kukuřičnou mouku, sůl, případně bylinky. Vše zamíchejte a nechte 20 minut odstát. Poté nahřejte pánev s nepřilnavým povrchem, můžete lehce pomašlovat přepuštěným máslem či olivovým olejem.
  2. Z těsta vytvarujte menší kuličky a rozválejte mezi dvěma pečicími papíry na placku (pokud by se těsto příliš lepilo, také pečicí papír trochu potřete olivovým olejem). Neválejte placky příliš na tenko, lámaly by se, doporučujeme dělat spíše menší tortilly než v klasické velikosti. Placky krátce opečte na pánvi z obou stran. Tortilly ihned konzumujte, popř. je udržujte v teple a přikryté, aby neztvrdly.
  3. Maso naložte do směsi koření a nechte zhruba hodinku odpočinout. Následně ho opečte na nepřilnavé pánvi s kapkou oleje či ghí, pro křupavější variantu ho lze obalit v kukuřičné mouce a péct v troubě či smažit na pánvi na ghí (oleji).
  4. K tortillám patří také salsy, a to nejen quacamole, ale dokonalá a svěží salsa z rajčat. Rajčata pokrájejte na menší kousky, přidejte sůl a pepř, šalotku či jarní cibulku, a čerstvou bazalku.
  5. Dip připravte smícháním klasického bílého jogurtu, nakrájené pažitky, soli a pepře. Krásně doladí chuť zeleniny a masa a krásně všechny chutě spojí.
  6. Poté stačí vše jen zkompletovat s další zeleninou, jako je například mix salátů, paprika či okurka, a dobrota je na světě.

PRIMA TIP: Vyzkoušejte také snídaňovou variantu, kdy k zelenině místo masa přidáte míchaná vejce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Labeta


Přečtěte si také

Recepty