Suroviny
- čokoláda 150 g
- mléko 450 ml
- kakao 15 g
- moučkový cukr 75 g
- vejce 1 ks
- žloutek 2 ks
- máslo 45 g
- smetana ke šlehání ( 33%)
Postup přípravy
- V míse smíchejte kakao, 40 g moučkového cukru a 150 ml mléka.
- Přidejte vejce a 2 žloutky, vymíchejte směs tak, aby se vše propojilo a dejte stranou.
- Do nepřilnavého hrnce dejte zbylé mléko s 35 g cukru a zahřívejte asi 2 minuty.
- Ohřáté mléko s cukrem přilévejte do vymíchané směsi s kakaem a vše prošlehejte.
- Pudink nalejte zpět do hrnce, dejte na plotnu a za stálého mícháni zahřívejte.
- Měl by začít postupně houstnout, trvá to cca 3–5 minut.
- Nakonec zapracujte do pudinku čokoládu s máslem tak, ať se vše rozpustí.
- Pudink plňte do skleniček a nechte v lednici alespoň 3 hodiny.
- Před podáváním vyšlehejte šlehačku a dozdobte například čerstvým ovocem.
Domácí čokoládový pudink 2 Zdroj: Máma peče doma