Suroviny
- mléko 400 ml
- bílá čokoláda 200 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 300 ml
- vanilkový lusk 1 ks
Postup přípravy
- Mléko zahřejte a vyškrábněte do něj vanilkový lusk.
- Přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit.
- Poté přilijte 100 ml smetany, prohřejte a můžete rozlévat.
- Navrch dejte šlehačku, kterou vyšleháte ze zbylých 200 ml smetany.
PRIMA TIP: S mlékem je to podobně jako s masem. Když neodebíráte výrobky od svého oblíbeného farmáře, skvělou volbou je mléko např. od Bio Vavřinec a Kosař, od Farmers nebo od Bohemilk. Další tipy najdete na www.akademiekvality.cz.
Domácí bílá horká čokoláda Zdroj: akademiekvality.cz