Churros
- hladká mouka 160 g
- mléko (polotučné ) 200 g
- máslo (nebo ghí ) 40 g
- třtinový cukr 15 g
- vanilka (mletá) špetka
- vejce 2 ks
- slunečnicový olej 1 l
- skořicový cukr (na obalení churros)
- sůl špetka
Čokoládová omáčka
- hořká čokoláda 150 g
- kokosové mléko 150 g
- třtinový cukr 30 g
Postup přípravy
- Mouku, mléko, máslo, cukr, vanilku a sůl dejte do hrnce a na středně vyšším stupni za stálého míchání směs zahřívejte, aby se dokonale spojila.
- Ve chvíli, kdy se směs bude odlepovat od hrnce, dejte pryč ze sporáku.
- Směs na těsto nechte lehce vychladnout a poté přendejte do mísy od robotu.
- Přidejte vajíčka, použijte nástavec typu K a nechte zapracovat vejce do těsta.
- Připravte si cukrářský sáček spolu se zdobicí špičkou s hvězdičkovou koncovkou a nůžky. Sáček naplňte těstem.
- V hrnci rozehřejte olej. Nyní ze sáčku vytlačujte jednotlivé churros, které vždy nůžkami odstřihněte, aby spadly do rozpáleného oleje a smažily se.
- Nesmažte je moc dlouho, jakmile jsou zlatavé, pomocí děrované naběračky je vytáhněte, nechte okapat od oleje a horké obalte ve skořicovém cukru.
- Podávejte s čokoládovou omáčkou – všechny ingredience dejte do rendlíku a zahřejte je za stálého míchání, aby se dokonale propojily a vznikla hladká omáčka.
- Ihned podávejte spolu s churros.