Cupcaky s mrkví, kokosem a banány
Zdroj: The Green Kitchen
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány
Zdroj:
The Green Kitchen
Tyhle košíčky dokážou vytvořit teplo domova. Jakmile otevřete troubu, rozvoní se z ní kardamom, skořice a nové koření a obejme vás vůně Vánoc, podzimu u krbu a vzpomínek na dětství. Těsto z bílků, mrkve a malého množství bezlepkové mouky je lehké a nadýchané, takže nemusíte mít výčitky svědomí, když jich sníte víc, než jste měli v úmyslu. Jsou skvělé a nejlépe chutnají čerstvé.
12 porcí
90 minut
americká
Postup přípravy
-
Máslo rozehřejte na nízkém stupni v kastrůlku. Přidejte javorový sirup a všechno koření (kardamom umelte na mlýnku) a dobře promíchejte. Odstavte na 10 minut stranou, aby se vůně rozvinuly.
-
Mezitím v míse promíchejte mleté mandle, cizrnovou mouku, kokos a prášek do pečiva. Mrkev oloupejte, nastrouhejte a rozmixujte dohladka s oloupaným banánem. Pokud máte raději hrubší strukturu těsta, rozmačkejte banán vidličkou na kaši a promíchejte ji se strouhanou mrkví. Přimíchejte k suchým přísadám.
-
Formu na muffiny vyložte dvanácti papírovými košíčky. Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Bílky ušlehejte na hladký sníh. Vmíchejte je opatrně do těsta, přilijte máslo, promíchejte dohladka a rozdělte těsto do připravených košíčků. Plňte je zhruba do 2/3, těsto při pečení trochu nabude. Pečte je v předehřáté troubě zhruba 25–30 minut dozlatova. Vyjměte je a nechte zchladnout.
-
Mezitím připravte krém. Sýr nebo tvaroh utřete dohladka s medem a limetovou šťávou (použít můžete i mixér). Naneste ho na vychladlé muffinky a ozdobte nasekanými oříšky.
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány 2
Zdroj: The Green Kitchen
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány 2
Zdroj:
The Green Kitchen