Cupcaky s mrkví, kokosem a banány

Moje hodnocení
4x

Tyhle košíčky dokážou vytvořit teplo domova. Jakmile otevřete troubu, rozvoní se z ní kardamom, skořice a nové koření a obejme vás vůně Vánoc, podzimu u krbu a vzpomínek na dětství. Těsto z bílků, mrkve a malého množství bezlepkové mouky je lehké a nadýchané, takže nemusíte mít výčitky svědomí, když jich sníte víc, než jste měli v úmyslu. Jsou skvělé a nejlépe chutnají čerstvé.

12 porcí
90 minut
americká

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte na nízkém stupni v kastrůlku. Přidejte javorový sirup a všechno koření (kardamom umelte na mlýnku) a dobře promíchejte. Odstavte na 10 minut stranou, aby se vůně rozvinuly.
  2. Mezitím v míse promíchejte mleté mandle, cizrnovou mouku, kokos a prášek do pečiva. Mrkev oloupejte, nastrouhejte a rozmixujte dohladka s oloupaným banánem. Pokud máte raději hrubší strukturu těsta, rozmačkejte banán vidličkou na kaši a promíchejte ji se strouhanou mrkví. Přimíchejte k suchým přísadám.
  3. Formu na muffiny vyložte dvanácti papírovými košíčky. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Bílky ušlehejte na hladký sníh. Vmíchejte je opatrně do těsta, přilijte máslo, promíchejte dohladka a rozdělte těsto do připravených košíčků. Plňte je zhruba do 2/3, těsto při pečení trochu nabude. Pečte je v předehřáté troubě zhruba 25–30 minut dozlatova. Vyjměte je a nechte zchladnout.
  5. Mezitím připravte krém. Sýr nebo tvaroh utřete dohladka s medem a limetovou šťávou (použít můžete i mixér). Naneste ho na vychladlé muffinky a ozdobte nasekanými oříšky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty