Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Cupcaky s mrkví, kokosem a banány

12 porcí
do 1,5 hodiny
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány Autor: The Green Kitchen
Tyhle košíčky dokážou vytvořit teplo domova. Jakmile otevřete troubu, rozvoní se z ní kardamom, skořice a nové koření a obejme vás vůně Vánoc, podzimu u krbu a vzpomínek na dětství. Těsto z bílků, mrkve a malého množství bezlepkové mouky je lehké a nadýchané, takže nemusíte mít výčitky svědomí, když jich sníte víc, než jste měli v úmyslu. Jsou skvělé a nejlépe chutnají čerstvé.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Máslo rozehřejte na nízkém stupni v kastrůlku. Přidejte javorový sirup a všechno koření (kardamom umelte na mlýnku) a dobře promíchejte. Odstavte na 10 minut stranou, aby se vůně rozvinuly.
  2. Mezitím v míse promíchejte mleté mandle, cizrnovou mouku, kokos a prášek do pečiva. Mrkev oloupejte, nastrouhejte a rozmixujte dohladka s oloupaným banánem. Pokud máte raději hrubší strukturu těsta, rozmačkejte banán vidličkou na kaši a promíchejte ji se strouhanou mrkví. Přimíchejte k suchým přísadám.
  3. Formu na muffiny vyložte dvanácti papírovými košíčky. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Bílky ušlehejte na hladký sníh. Vmíchejte je opatrně do těsta, přilijte máslo, promíchejte dohladka a rozdělte těsto do připravených košíčků. Plňte je zhruba do 2/3, těsto při pečení trochu nabude. Pečte je v předehřáté troubě zhruba 25–30 minut dozlatova. Vyjměte je a nechte zchladnout.
  5. Mezitím připravte krém. Sýr nebo tvaroh utřete dohladka s medem a limetovou šťávou (použít můžete i mixér). Naneste ho na vychladlé muffinky a ozdobte nasekanými oříšky.
Reklama
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány
Cupcaky s mrkví, kokosem a banány
The Green Kitchen

The Green Kitchen
David Frenkiel  a Luise Vindahl

Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den

Kniha The Green Kitchen je dílem Luise a Davida – životních partnerů, rodičů tří malých dětí, kteří v ní představují více než stovku oblíbených receptů. Příznivci jejich blogu Green Kitchen Stories je tak najdou konečně i v češtině pěkně uspořádané a v knižní podobě.

Luise a David ve svých receptech spojují běžné kuchyňské zásoby a čerstvou sezónní nabídku. Svými příběhy z kuchyně se snaží motivovat a přesvědčit, že každý den je možné uvařit zdravé, chutné a vyvážené jídlo.

Zkuste si podle nich uvařit třeba bylinkovou frittatu s chřestem k snídani nebo zapečený falafel s divokou rýží a pistáciemi. Nebo třeba okouzlit přátele skvělou večeří v podobě sicilské cukety na parmazánu. Autoři ale rozhodně nezapomněli ani na dezerty – co třeba čokoládový koláč s řepou nebo lahodný mražený jahodový cheesecake na křupavém korpusu. Objevujte kuchařku plnou nádherných, barevných a velmi chutných receptů, které vás okouzlí i svojí lehkostí. Tato krásná kniha je navíc protkaná úžasnými fotkami, a velmi rychle se stane inspirací, jak se radovat z jídel, která jsou prospěšná pro tělo i duši.

Zakoupíte například na e-shopu Kitchenetteshop.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama