Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové zoodles se špenátovým pestem a cherry rajčátky
Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- cuketa 2 ks
- čerstvý listový špenát 150 g
- česnek 1 stroužek
- tvrdý sýr typu parmazán 50 g
- cherry rajčata 8 ks
- vlašské ořechy 1 hrst
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
- sýr Gran Moravia k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
- Škrabkou na zeleninové špagety (tenké nudličky julienne) nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
- Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
- Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.
PRIMA TIP: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.