Suroviny
- cuketa 2 ks
- listový špenát (čerstvý ) 150 g
- česnek 1 stroužek
- tvrdý sýr (typu parmazán) 50 g
- cherry rajčata 8 ks
- vlašské ořechy 1 hrst
- olivový olej
- Gran Moravia (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
- Škrabkou na zeleninové špagety (tenké nudličky julienne) nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
- Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
- Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.
PRIMA TIP: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.
Cuketové zoodles se špenátovým pestem 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Cuketové zoodles se špenátovým pestem 3 Zdroj: akademiekvality.cz