Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové špagety s kuřecími kuličkami s fetou a kapustou
Špagety nastrouhané z chuťově neutrální cukety zažívají obrovský boom! Pokud nemáte spiralizér, můžete koupit jednoduchou škrabku na julienne nudličky, s kterou zeleninové nudle také zvládnete vyrobit. A rovnou je vyzkoušejte na tomto receptu, který vám kombinací chutí připomene dovolenou v Řecku.
do 30 minut
4 porce
Recept
Cuketové špagety s krevetami
Úžasně lákavé a vtipné jídlo, které je zároveň rychlé a zdravé. Ideální jako letní večeře!
Suroviny (4 porce)
Kuličky:
- kuřecí stehenní řízky 500 g
- kapusta 50 g
- Cibule 50 g
- dijónská hořčice 1 lžíce
- čerstvé oregáno 2 snítky
- sýr Feta 70 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olivový nebo řepkový olej
Špagety:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Maso na kuličky umelte v mlýnku na maso nebo si ho nechte namlít u řezníka, případně ho můžete nasekat nožem co nejjemněji.
- Troubu zapněte na 180 stupňů. Fetu rozmačketej vidličkou a smíchejte s namletým masem. Kapustu a cibuli také nakrájejte najemno. Přidejte oregano, hořčici, asi lžičku soli a trochu čerstvě mletého pepře. Vlhkýma rukama vytvořte kuličky o průměru asi 4 cm (celkem asi 15 kousků).
- V pánvi se silným dnem rozehřejte trochu oleje a na vyšším plameni orestujte kuličky. Stačí jen hezky dozlatova asi 5 minut, poté je vložte dopéct do trouby na dalších 5–10 minut. Kuličky vyndejte na ubrousek a nechte odsát přebytečný tuk.
- Pokud máte menší pánev než průměr 25 cm, raději špagety připravte nadvakrát. Nudle by se totiž místo restování mohly začít dusit a pustily by příliš tekutiny. Rozehřejte si máslo se lžící olivového oleje a vhoďte špagety. Přidejte citronovou kůru a šťávu, opékejte 1 minutu a přidejte česnek.
- Servírujte ještě teplé s kuličkami, čerstvě strouhaným parmezánem, lístky bazalky a citronovými měsíčky.
Cuketové špagety s kuřecími kuličkami s fetou a kapustou; foto: Cat & Cook
Cat & Cook
Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!
Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.
V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook :-)
catandcook.cz alias Ivana Jindřichová