Cuketová buchta s vůní perníku

Moje hodnocení
5x

Mohli bychom ji nazvat i „cuchtou“, ale víte, jak to myslíme. Variace na moučník z plechu se šťavnatou cuketkou je prostě boží. Stejně jako odměřování na hrnky. A použití celozrnné mouky. Vše vyzkoušela a s vámi se podělila blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette.

16 porcí
60 minut

Suroviny

  • přírodní krupicový cukr 1 hrnek
  • žitná celozrnná mouka 1 hrnek
  • pšeničná celozrnná mouka 2 hrnky
  • rostlinný olej 3/4 hrnku
  • vejce 3 ks
  • najemno nastrouhaná cuketa i se šťávou, kterou pustila 3 hrnky
  • jedlá soda 1 lžička
  • dřeň z 1 vanilky, 1 lžička extraktu nebo 1 vanilkový cukr
  • mletá skořice 1 lžička
  • mleté nové koření 1 lžička
  • mletý zázvor 1–2 lžičky
  • mletý kardamom 1 lžička
  • sůl 1 špetka
  • kakao 3 lžíce
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  • chia semínka 2–3 lžíce
  • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch). Velký plech nebo čtverhrannou formu vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
  2. V míse promíchejte nastrouhanou cuketu se šťávou s vejci, olejem, kůrou a chia semínky.
  3. V jiné míse promíchejte zbylé suché přísady. Obě směsi pak spojte, těsto vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut. Špejlí, vpíchnutou do středu těsta vyzkoušejte, jestli už je propečené, ale těsto nepečte příliš do sucha.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty