Cuketová buchta s vůní perníku
Cuketová buchta s vůní perníku
Mohli bychom ji nazvat i „cuchtou“, ale víte, jak to myslíme. Variace na moučník z plechu se šťavnatou cuketkou je prostě boží. Stejně jako odměřování na hrnky. A použití celozrnné mouky. Vše vyzkoušela a s vámi se podělila blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette.
Suroviny
-
přírodní krupicový cukr
1 hrnek
-
žitná celozrnná mouka
1 hrnek
-
pšeničná celozrnná mouka
2 hrnky
-
rostlinný olej
3/4 hrnku
-
vejce
3 ks
-
najemno nastrouhaná cuketa i se šťávou, kterou pustila
3 hrnky
-
jedlá soda
1 lžička
-
dřeň z 1 vanilky, 1 lžička extraktu nebo 1 vanilkový cukr
-
mletá skořice
1 lžička
-
mleté nové koření
1 lžička
-
mletý zázvor
1–2 lžičky
-
mletý kardamom
1 lžička
-
sůl
1 špetka
-
kakao
3 lžíce
-
nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
-
chia semínka
2–3 lžíce
-
moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch). Velký plech nebo čtverhrannou formu vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
- V míse promíchejte nastrouhanou cuketu se šťávou s vejci, olejem, kůrou a chia semínky.
- V jiné míse promíchejte zbylé suché přísady. Obě směsi pak spojte, těsto vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut. Špejlí, vpíchnutou do středu těsta vyzkoušejte, jestli už je propečené, ale těsto nepečte příliš do sucha.
Cuketová buchta s vůní perníku 2
Zdroj: Marek Kučera
Cuketová buchta s vůní perníku 2
Zdroj:
Marek Kučera