Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládovo-fazolový koláč
Suroviny (1 koláč porce)
- vařené nebo konzervované černé fazole 350 g
- rýžový nápoj 60 ml
- Vejce 2 ks
- panenský kokosový olej 2 lžíce
- semínka z vanilkového lusku
- holandské kakao 40 g
- špaldová celozrnná mouka 60 g
- kypřicí prášek bez fosfátů 1,5 lžičky
- soda bikarbona 1/4 lžičky
- nerafinovaný třtinový cukr 100 g
- Sůl 1 špetka
- nasekaná kvalitní čokoláda (alespoň 70%) 50 g
Postup
- Troubu předehřejte na 180 ˚C.
- V mixéru rozmixujte fazole a rýžové mléko, které podle potřeby můžete přidat. Směs vlijte do mísy. Vmíchejte kokosový olej, vejce a semínka z vanilkového lusku.
- V jiné míse smíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli. Suché ingredience vmíchejte do fazolové směsi a poté přidejte nasekané kousky čokolády.
- Dortovou formu vymažte trochou kokosového oleje, vlijte těsto a pečte zhruba půl hodiny.
Čokoládovo-fazolový koláč, foto: Vařte zdravě jako my
Vařte zdravě jako my
Nejoblíbenější dietní recepty
Může být zdravý životní styl zábava? Ano. A dá se vařit zdravě a dietně tak, aby vám jídlo vykouzlilo na tváři úsměv? Ano. Zkuste to jako Kristýna Ostratická a Petra Lamschová, které se o to snaží již několik let v magazínu Dieta a vždy se u toho pobaví a nasmějí.
Kristýna miluje netradiční kombinace zdravých chutí, Petra zase saláty a maso. A tak pro vás připravily výběr toho nejlepšího, co spolu uvařily, umixovaly a upekly. A přidaly ještě něco ze své kuchyně. Dochutily to vše dobrou náladou, dokořenily smíchem – a zdravá kuchařka plná skvělých receptů je tu. Zkuste vařit a ochutnávat s nimi.
Vydalo nakladatelství Mladá Fronta, 184 stran, 279 Kč