Na krustu
- datlová pasta 1/2 hrnku
- vlašské ořechy 1 hrnek
- kešu ořechy 1 hrnek
- Banán 1/3 ks
- kokosový olej 1/4 hrnku
Na datlovou pastu
- Datle 3/4 hrnku
- Voda 1/2 hrnku
Na krém
- kešu ořechy 1 a 1/2 hrnku
- Kakao 1 hrnek
- kokosový olej 1 a 1/4 hrnku
- sirup agáve 1/2 hrnku
- Voda 1 hrnek
- datlová pasta 1/2 hrnku
- Banán 1/2 ks
- Vanilka 1 lžička
- Sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Začněte přípravou datlové pasty. Vypeckujte čerstvé datle, dejte je do mixéru, zalijte vodou a umixujte s použitím pěchovadla dohladka.
- Do robotu dejte všechny ořechy a rozmixujte najemno. Přidejte ostatní ingredience a spojte vše do jednoho těsta. Natlačte do formy.
- Krém na dort připravujte znovu v mixéru. Začněte mixovat ořechy kešu s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidejte ostatní ingredience a rozmixujte. Nakonec přidejte roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijete na krustu.