Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládovo-banánový raw dort
Suroviny (8–10 porcí)
Na krustu:
- datlová pasta 1/2 hrnku
- vlašské ořechy 1 hrnek
- kešu ořechy 1 hrnek
- Banán 1/3 ks
- kokosový olej 1/4 hrnku
Na krém:
- kešu ořechy 1 a 1/2 hrnku
- Kakao 1 hrnek
- kokosový olej 1 a 1/4 hrnku
- sirup agáve 1/2 hrnku
- Voda 1 hrnek
- datlová pasta 1/2 hrnku
- Banán 1/2 ks
- Vanilka 1 lžička
- Sůl 1 špetka
Postup
- Začněte přípravou datlové pasty. Vypeckujte čerstvé datle, dejte je do mixéru, zalijte vodou a umixujte s použitím pěchovadla dohladka.
- Do robotu dejte všechny ořechy a rozmixujte najemno. Přidejte ostatní ingredience a spojte vše do jednoho těsta. Natlačte do formy.
- Krém na dort připravujte znovu v mixéru. Začněte mixovat ořechy kešu s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidejte ostatní ingredience a rozmixujte. Nakonec přidejte roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijete na krustu.
Čokoládovo-banánový dort, foto: Tajemství syrové stravy
Tajemství syrové stravy
90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw
Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.
Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.