Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čočkový salát s pečenou dýní a jogurtem
Čočka nemusí být pouze klasickou přílohou. S touto zajímavou luštěninou můžete ve spojení s typickou podzimní dýní vyčarovat tak lahodný salát, že se bude divit snad každý člen rodiny. Tu správnou jemnost mu dodá trocha bílého jogurtu.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- zelená čočka 100 g
- dýně hokaido 1 ks
- červená cibule 1 ks
- rozmarýn 3 snítky
- hladkolistá petrželka 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- citron 1 ks
- sůl, pepř
- bílý jogurt
- čerstvá meduňka na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Čočku propláchněte a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.
- Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na klínky.
- Dýni důkladně omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na plátky.
- Plátky dýně spolu s cibulí a rozmarýnem dejte do zapékací mísy.
- Přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a dejte do trouby na 20–25 minut péct.
- Mezitím si nasekejte nadrobno petrželku.
- Když je čočka uvařená a dýně s cibulí upečená, nechte obojí jen chvilinku vychladnout.
- Vše (bez rozmarýnu) přemístěte do mísy, přidejte posekanou petrželku, olivový olej, sůl, pepř, citronovou kůru z celého citronu a šťávu z půlky citronu a prolisovaný česnek a důkladně promíchejte.
- Při servírování pokapejte jogurtem a ozdobte meduňkou.
- Salát se ideálně hodí k pečenému či grilovanému masu či rybě. Já zvolila šťavnaté farmářské kuřecí prso a byla to naprostá dokonalost.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)