zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami
Autor: Country kuchařka Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami

Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami

Hodnoceno: 15x
Jedno kuře, zelenina ze záhonu (nebo farmářského trhu), hrst bylinek – a připravíte kompletní hlavní chod za pár minut a s minimem nádobí. Většinu práce za vás odvede remoska, trouba a pomalý hrnec v jednom, ve kterém se všechny chutě parádně prolnou. Tenhle český vynález je na cestách neocenitelný, uvaříte a upečete v něm totiž téměř vše, potřebujete jen funkční elektrickou zásuvku.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kuře opláchněte, zlehka osušte papírovou utěrkou a potřete ze všech stran solí. Položte ho hřbetem dolů do remosky, opepřete a posypte drceným římským kmínem. 
  2. Šalotku a česnek oloupejte, cuketu nakrájejte na 5mm plátky. Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky. Vše rozložte kolem kuřete, osolte a opepřete. Přidejte cherry rajčata a rozmarýn. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte na kuře. Poklaďte ho tenkými plátky másla a vše zakápněte citronovou šťávou. 
  3. Remosku přiklopte, zapněte a pečte zhruba 1 hodinu, až je kuře zlaté a maso se zlehka odděluje od kosti. 

PRIMA TIP: Pokud se kuře do remosky jen tak tak vejde, vložte připravenou zeleninu do něj. Stejným způsobem můžete maso upéct i v troubě – podle velikosti kuřete zhruba 60–90 minut na 180 °C. Pokud se příliš připaluje, zakryjte ho alobalem. 

Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami
Autor: Country kuchařka Chalupářské kuře z remosky pečené s bramborami

reklama

Country kuchařka
Matěj Pospíšil

Jako ilustrátor a grafik vytváří Matěj Pospíšil podobu reklam, filmů a knih. Ve volném čase rád a dobře vaří, a proto se rozhodl své dvě lásky spojit v netradičních kuchařkách. Vyznačují se vtipem, zábavnými kresbami, hovorovým jazykem a skvělými jídly, na které dostanete chuť na první pohled. V roce 2018 vydal kuchařku Sám doma a hladový, teď přichází s neotřelou Country kuchařkou pro všechny milovníky trampování, stanování a života v přírodě. Nabízí jídla na oheň, z kotlíku, z remosky, do vlaku i k vodě, z českých krajů i zahraničních dálav, která si s radostí dáte pod širým nebem i doma v kuchyni.

Vydalo nakladatelství Došel karamel, www.matejpospisil.cz

Související témata: pečené kuře , Remoska , Hlavní jídla , Česká kuchyně