Suroviny
- celé kuře 1 ks
- římský kmín 1 lžička
- šalotka 5 ks
- česnek 6 stroužků
- cuketa (menší ) 1 ks
- brambory 500 g
- cherry rajčata 250 g
- rozmarýn 1 snítka
- slanina 100 g
- máslo 50 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kuře opláchněte, zlehka osušte papírovou utěrkou a potřete ze všech stran solí. Položte ho hřbetem dolů do remosky, opepřete a posypte drceným římským kmínem.
- Šalotku a česnek oloupejte, cuketu nakrájejte na 5mm plátky. Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky. Vše rozložte kolem kuřete, osolte a opepřete. Přidejte cherry rajčata a rozmarýn. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte na kuře. Poklaďte ho tenkými plátky másla a vše zakápněte citronovou šťávou.
- Remosku přiklopte, zapněte a pečte zhruba 1 hodinu, až je kuře zlaté a maso se zlehka odděluje od kosti.
PRIMA TIP: Pokud se kuře do remosky jen tak tak vejde, vložte připravenou zeleninu do něj. Stejným způsobem můžete maso upéct i v troubě – podle velikosti kuřete zhruba 60–90 minut na 180 °C. Pokud se příliš připaluje, zakryjte ho alobalem.