návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ceviche z manga a žampionů

4 porce
do 10 minut
Ceviche z manga a žampionů
Ceviche z manga a žampionů Autor: Lahodně s Ellou a přáteli
Ceviche z hub je neskutečně lehké, plné chuti a dokáže krásně osvěžit. Houby se nejprve marinují v úžasné směsi limetové šťávy, zázvoru, chilli a olivového oleje, pak se pokladou šťavnatými kousky manga a křupavé červené papriky a vytvoří nezapomenutelnou kombinaci.

Delším marinováním se chuť jen umocní, takže doporučuji připravovat najednou větší množství, abyste se po pár dnech mohli potěšit ještě pár sousty.

Postup

  1. Houby nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte je do misky. Přelijte je limetovou šťávou a olivovým olejem.
  2. Česnek nasekejte nadrobno nebo podrťte, chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte najemno, nasypte vše na houby a opatrně promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě, aby se chutě prolnuly.
  3. Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, mango oloupejte a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Na talíře rozdělte cibuli a papriku s většinou koriandru, navrch rozložte marinované houby a mango a ozdobte zbylým koriandrem.

PRIMA TIP: Zbylé ceviche vydrží ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny v lednici.

Ceviche z manga a žampionů  Foto: Ceviche z manga a žampionů; foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to je, že vypadáte tak báječně a mladě, a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.