Suroviny
- žampiony 400 g
 - limetková šťáva (z 10 limet) asi 150 ml
 - olivový olej 50 ml
 - česnek 1 stroužek
 - paprička jalapeňo (nebo jiná chilli paprička) 1 ks
 - zázvor (čerstvý) 2,5cm kousek
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 - červená cibule 1/2 ks
 - červená paprika 1 ks
 - koriandr (čerstvý nasekaný) 1 menší hrst
 - mango (zralé) 3/4 ks
 
Delším marinováním se chuť jen umocní, takže doporučuji připravovat najednou větší množství, abyste se po pár dnech mohli potěšit ještě pár sousty.
Postup přípravy
- Houby nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte je do misky. Přelijte je limetovou šťávou a olivovým olejem.
 - Česnek nasekejte nadrobno nebo podrťte, chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte najemno, nasypte vše na houby a opatrně promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě, aby se chutě prolnuly.
 - Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, mango oloupejte a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Na talíře rozdělte cibuli a papriku s většinou koriandru, navrch rozložte marinované houby a mango a ozdobte zbylým koriandrem.