Suroviny
- žampiony 400 g
- limetková šťáva (z 10 limet) asi 150 ml
- olivový olej 50 ml
- česnek 1 stroužek
- paprička jalapeňo (nebo jiná chilli paprička) 1 ks
- zázvor (čerstvý) 2,5cm kousek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- červená cibule 1/2 ks
- červená paprika 1 ks
- koriandr (čerstvý nasekaný) 1 menší hrst
- mango (zralé) 3/4 ks
Delším marinováním se chuť jen umocní, takže doporučuji připravovat najednou větší množství, abyste se po pár dnech mohli potěšit ještě pár sousty.
Postup přípravy
- Houby nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte je do misky. Přelijte je limetovou šťávou a olivovým olejem.
- Česnek nasekejte nadrobno nebo podrťte, chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte najemno, nasypte vše na houby a opatrně promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě, aby se chutě prolnuly.
- Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, mango oloupejte a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Na talíře rozdělte cibuli a papriku s většinou koriandru, navrch rozložte marinované houby a mango a ozdobte zbylým koriandrem.