Těstoviny
- penne 320 g
- klobása chorizo 70 g
- červené chilli papričky 1/2 - 1 ks
- rozmarýn (čerstvý) 2 snítky
- olivový olej
- česnek 4 stroužky
- vejce (velké) 1 ks
- citron 1/2 ks
- bílý jogurt (netučný) 2 vrchovaté lžíce
Salát
- piniové oříšky 25 g
- červená čekanka 1 ks
- čekanka (zelená) 1 ks
- mandarinky (klementinky) 2 ks
- baby špenát 100 g
- máta (čerstvá) 2 snítky
- tvrdý sýr (manchego) 45 g
- Sherry ocet 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- med (tekutý) 1 lžička
Co potřebujete: Všechny ingredience připravené • Horká voda v konvici • Velká pánev na smažení na středním plameni • Velký hrnec s pokličkou na vysokém plameni
Postup přípravy
- V pánvi na smažení nasucho opražte piniová jadérka za častého promíchávání • Těstoviny dejte do hrnce, zalijte vroucí osolenou vodou a uvařte podle návodu na obalu • Řapíky čekanky nakrájejte na jemné plátky a lístky odlomte rovnou do mísy • Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte klementinky, dejte je do mísy spolu se špenátem a posypte lístky máty • Navrch nastrouhejte malý kousek sýra a salát posypte horkými piniovými jadérky, pánev vraťte na střední plamen
- Na zálivku promíchejte v hrnku ocet, extra panenský olivový olej a med, osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou • Chorizo, chilli papričku a rozmarýn nakrájejte na tenké plátky a dejte je smažit na 1 lžíci olivového oleje spolu s trochou pepře a ještě k tomu prolisujte neoloupaný česnek a osmažte vše dozlatova
- Vejce v míse ušlehejte s citronovou šťávou, jogurtem a zbylým nastrouhaným sýrem • Těstoviny sceďte, trochu škrobnaté vody uchovejte • Těstoviny vsypte do pánve s chorizem, sejměte z ohně a dobře promíchejte s krémovou omáčkou, povolte trochou vody z vaření, je-li třeba, a pak osolte a opepřete podle chuti • Salát promíchejte se zálivkou a podávejte k těstovinám