Butter chicken & raita
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Butter chicken & raita
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Z podobných jídel se nám vždy neskutečně sbíhají sliny. Proč? Může za to především skvělá omáčka, která vysloveně sedí k podzimnímu počasí. To pravé na zahřátí! Butter chicken můžete jíst jen tak, případně ho přípravit třeba společně s květákovou rýží.
Postup přípravy
-
Butter chicken: Maso nakrájejte na větší kostky a vložte do středně velké mísy. Přidejte koriandr, papriku a koření garam masala a sůl a vše důkladně promíchejte.
-
Koření by mělo být tolik, aby pokrývalo všechny kostky masa. Do středně velkého hrnce přidávejte rajčata, najemno nasekaný zázvor a česnek, jogurt, kurkumu, chilli a sůl a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte do hladkého pyré.
-
Poté směs nechte na středním plameni 5–8 minut probublávat. Přidejte kuře, promíchejte a na mírném plameni nechte pod pokličkou vařit, dokud kuře není křehké.
-
Poté odendejte pokličku a vařte dalších pár minut, dokud se omáčka nezredukuje (omáčka by měla být hustá). Pak přidejte smetanu a máslo, promíchejte a dalších pět minut společně povařte.
-
Na závěr omáčku ochutnejte a případně dosolte či dokořeňte. Podávejte poprášené garam masalou společně s rajtou.
-
Raita: Okurku oloupejte a nakrájejte na co nejjemnější kousky. Do větší misky přidejte jogurt, koření a sůl a vše promíchejte.
-
Poté vmíchejte nakrájenou okurku a mátu a případně dosolte a dokořeňte.
-
Vložte na alespoň 15 minut do ledničky a podávejte.
Butter chicken & raita 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Butter chicken & raita 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree