Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Butter chicken a raita

2—3 porce
do 1 hodiny
Butter chicken & raita
Butter chicken & raita Autor: Janina Černá / Cukrfree
Z podobných jídel se nám vždy neskutečně sbíhají sliny. Proč? Může za to především skvělá omáčka, která vysloveně sedí k podzimnímu počasí. To pravé na zahřátí! Butter chicken můžete jíst jen tak, případně ho přípravit třeba společně s květákovou rýží.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Butter chicken: Maso nakrájejte na větší kostky a vložte do středně velké mísy. Přidejte koriandr, papriku a koření garam masala a sůl a vše důkladně promíchejte.
  2. Koření by mělo být tolik, aby pokrývalo všechny kostky masa. Do středně velkého hrnce přidávejte rajčata, najemno nasekaný zázvor a česnek, jogurt, kurkumu, chilli a sůl a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte do hladkého pyré.
  3. Poté směs nechte na středním plameni 5–8 minut probublávat. Přidejte kuře, promíchejte a na mírném plameni nechte pod pokličkou vařit, dokud kuře není křehké.
  4. Poté odendejte pokličku a vařte dalších pár minut, dokud se omáčka nezredukuje (omáčka by měla být hustá). Pak přidejte smetanu a máslo, promíchejte a dalších pět minut společně povařte.
  5. Na závěr omáčku ochutnejte a případně dosolte či dokořeňte. Podávejte poprášené garam masalou společně s rajtou.
  6. Raita: Okurku oloupejte a nakrájejte na co nejjemnější kousky. Do větší misky přidejte jogurt, koření a sůl a vše promíchejte.
  7. Poté vmíchejte nakrájenou okurku a mátu a případně dosolte a dokořeňte.
  8. Vložte na alespoň 15 minut do ledničky a podávejte.
Reklama
Butter chicken & raita
Butter chicken & raita
Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama