Susie Theodorou

Burrata s broskvemi a bazalkou

Moje hodnocení
2x

Bílé broskve vynikají sladkou chutí a pevnou dužinou, která i po nakrájení drží tvar. Stejný chuťový zážitek vám poskytnou i tuzemské, na slunci vyzrálé žlutomasé broskve, případně meruňky. Aromatická bazalka se postará o svěžest i ostřejší vůni, vybírejte klasickou italskou. Skvělá sladká tečka nebo lehký předkrm.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • žlutá nebo bílá broskev 1 ks
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 4 lžíce
  • bazalka (čerstvá bazalka) 6–8 lístků
  • burrata 150 g
  • mořská sůl a čerstvě nadrcený černý pepř

Postup přípravy

  1. Broskev rozkrojte a vypeckujte. Nakrájejte ji na větší kousky, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Posypte natrhanou bazalkou a promíchejte.
  2. Burratu natrhejte na větší kousky, rozdělte na talíře, navršte na ni broskev, nechte 10 minut stát a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susie Theodorou

Esence nakladatelství Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty