reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Burrata s broskvemi a bazalkou
Autor: Středomořská kuchařka Burrata s broskvemi a bazalkou

Burrata s broskvemi a bazalkou

Hodnoceno: 2x
Bílé broskve vynikají sladkou chutí a pevnou dužinou, která i po nakrájení drží tvar. Stejný chuťový zážitek vám poskytnou i tuzemské, na slunci vyzrálé žlutomasé broskve, případně meruňky. Aromatická bazalka se postará o svěžest i ostřejší vůni, vybírejte klasickou italskou. Skvělá sladká tečka nebo lehký předkrm.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Broskev rozkrojte a vypeckujte. Nakrájejte ji na větší kousky, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Posypte natrhanou bazalkou a promíchejte. 
  2. Burratu natrhejte na větší kousky, rozdělte na talíře, navršte na ni broskev, nechte 10 minut stát a podávejte.
Burrata s broskvemi a bazalkou
Autor: Středomořská kuchařka Burrata s broskvemi a bazalkou

reklama

Středomořská kuchařka
Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: burrata , broskve , Bazalka , Malá jídla , Italská kuchyně