Burrata s broskvemi a bazalkou
Zdroj: Středomořská kuchařka
Burrata s broskvemi a bazalkou
Zdroj:
Středomořská kuchařka
Bílé broskve vynikají sladkou chutí a pevnou dužinou, která i po nakrájení drží tvar. Stejný chuťový zážitek vám poskytnou i tuzemské, na slunci vyzrálé žlutomasé broskve, případně meruňky. Aromatická bazalka se postará o svěžest i ostřejší vůni, vybírejte klasickou italskou. Skvělá sladká tečka nebo lehký předkrm.
Postup přípravy
-
Broskev rozkrojte a vypeckujte. Nakrájejte ji na větší kousky, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Posypte natrhanou bazalkou a promíchejte.
-
Burratu natrhejte na větší kousky, rozdělte na talíře, navršte na ni broskev, nechte 10 minut stát a podávejte.
Burrata s broskvemi a bazalkou 2
Zdroj: Středomořská kuchařka
Burrata s broskvemi a bazalkou 2
Zdroj:
Středomořská kuchařka