reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Burgery s vepřovým bánh mì, nakládanou zeleninou a vejcem
Autor: Rychlé večeře - Burgery Burgery s vepřovým bánh mì, nakládanou zeleninou a vejcem

Burgery s vepřovým bánh mì, nakládanou zeleninou a vejcem

Hodnoceno: 0x
Bánh mì označuje vietnamsky chléb, který se nejčastěji používá k plnění vepřovým bůčkem, vejci nebo zeleninou. V této úpravě je mleté maso provoněné karamelem a dochucené rybí omáčkou, což mu dodává typickou vietnamskou chuť.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

PRIMA TIP: K nakládané zelenině a vejci se stejně dobře jako pečivo hodí i hnědá rýže nebo quinoa.

Článek

Vyzkoušejte recepty na nejlepší burgery Foto:

Vyzkoušejte recepty na nejlepší burgery

V posledních letech obliba hamburgerů v Čechách výrazně roste. Zapomeňte ovšem na fastfoodové prefabrikáty! Pokud na to půjdete pěkně od základů, použijete kvalitní maso,...

reklama

Postup

  1. Mrkev oloupejte a nastrouhejte do misky nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte ji s mrkví, 1 a ½ lžičkou cukru, ½ lžičkou soli, octem a vodou. Nechte stát při pokojové teplotě.
  2. V malé misce smíchejte majonézu, sriracha omáčku a citronovou šťávu.
  3. Do větší mísy vložte maso. Bazalku a jarní cibulku nasekejte nadrobno, přidejte k masu a promíchejte s rybí omáčkou a zbylým cukrem. Osolte a opepřete. Rozdělte na čtyři části a z každé vytvarujte stejně velkou placku.
  4. V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Masové placky potřete olejem a pečte je zhruba 5–6 minut z každé strany, až ztmavnou. Přesuňte je na nepřímý žár.
  5. V pánvi rozehřejte zbylý olej, rozklepněte do ní vejce a smažte volská oka zhruba 5–6 minut, až zpevní.
  6. Mezitím slijte zeleninu. Koriandr nasekejte nahrubo a promíchejte se zeleninou. Bagetu rozkrojte na čtyři kousky a podélně je prokrojte. Řeznou stranu potřete sriracha majonézou, na spodní stranu položte upečené maso, navrch rozprostřete zeleninu a volské oko. Přiklopte bagetou a podávejte.

PRIMA TIP: Při přípravě zeleniny nepoužívejte kovovou mísu, aby si zelenina zachovala v kombinaci s rýžovým octem svoji barvu.

Burgery s vepřovým bánh mì, nakládanou zeleninou a vejcem  Foto: Burgery s vepřovým bánh mì, nakládanou zeleninou a vejcem , Foto: Rychlé večeře - Burgery

Rychlé večeře - Burgery Foto: Rychlé večeře: Burgery

KATE MCMILLAN

Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.

Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.

Vydalo nakladatelství Omega.

Další neotřelé recepty na burgery najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Letní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

reklama