reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Budapešťská pomazánka z tvarohu
Budapešťská pomazánka z tvarohu

Budapešťská pomazánka z tvarohu

Hodnoceno: 33x
Oblíbená budapešťská pomazánka bývala k dostání v každém lahůdkářství a stala se i stálicí domácích jídelníčků. Její příprava je směšně jednoduchá a výsledek je prostě báječný! Kombinace tvarohu, sladkokyselé kapie a mleté papriky nás baví neustále.
do 10 minut
2–4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Do mísy dejte tvaroh, povolené máslo a zakysanou smetanu. Směs rozmačkejte vidličkou dohladka (menší hrudky tvarohu nevadí).
  2. Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou kapii a směs dochuťte solí a mletou sladkou paprikou. Pokud použijete uzenou, pomazánka bude mít ještě lepší chuť. Pokud máte rádi, můžete přidat i 1/2 lžičky celého kmínu.
  3. Zamíchejte, nechte vychladit a pomazánku podávejte s dobrým chlebem.

PRIMA TIP: Místo nakládané krájené sladkokyselé kapie, můžete použít i grilované celé kapie naložené v oleji – v tom případě použijte 1 celou kapii, kterou nechte okapat a pak ji nakrájejte na drobné kostičky.

reklama

reklama