Suroviny
- měkký tvaroh (měkký tvaroh, nejlépe kostka) 250 g
- máslo (povolené máslo) 40 g
- zakysaná smetana (tučná zakysaná smetana) 3 lžíce
- cibule (malá cibule (může být i červená)) 1 ks
- sladká paprika (mletá sladká paprika (může být i uzená)) 2 zarovnané lžičky
- sůl
- nakládané kapie (nakládaná kapie, nakrájená nadrobno) 2 lžíce
Postup přípravy
- Do mísy dejte tvaroh, povolené máslo a zakysanou smetanu. Směs rozmačkejte vidličkou dohladka (menší hrudky tvarohu nevadí).
- Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou kapii a směs dochuťte solí a mletou sladkou paprikou. Pokud použijete uzenou, pomazánka bude mít ještě lepší chuť. Pokud máte rádi, můžete přidat i 1/2 lžičky celého kmínu.
- Zamíchejte, nechte vychladit a pomazánku podávejte s dobrým chlebem.
PRIMA TIP: Místo nakládané krájené sladkokyselé kapie, můžete použít i grilované celé kapie naložené v oleji – v tom případě použijte 1 celou kapii, kterou nechte okapat a pak ji nakrájejte na drobné kostičky.