Suroviny
- měkký tvaroh (nejlépe kostka) 250 g
- máslo (povolené) 40 g
- zakysaná smetana (tučná) 3 lžíce
- cibule (malá, může být i červená) 1 ks
- mletá sladká paprika (může být i uzená) 2 zarovnané lžičky
- nakládané kapie (nakrájené nadrobno) 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Do mísy dejte tvaroh, povolené máslo a zakysanou smetanu. Směs rozmačkejte vidličkou dohladka (menší hrudky tvarohu nevadí).
- Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou kapii a směs dochuťte solí a mletou sladkou paprikou. Pokud použijete uzenou, pomazánka bude mít ještě lepší chuť. Pokud máte rádi, můžete přidat i 1/2 lžičky celého kmínu.
- Zamíchejte, nechte vychladit a pomazánku podávejte s dobrým chlebem.
PRIMA TIP: Místo nakládané krájené sladkokyselé kapie, můžete použít i grilované celé kapie naložené v oleji – v tom případě použijte 1 celou kapii, kterou nechte okapat a pak ji nakrájejte na drobné kostičky.
Vyzkoušejte také recept na lahodnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE