archiv Kikkoman

Bruschetta s rajčaty a avokádem

Moje hodnocení
3x

Avokádo je zázrak. A už jste jej zkusili smíchat se šťavnatou chutí rajčat? Pojďte to zkusit! Máme pro vás recept na fantastickou snídani či předkrm, po němž nezůstane ani drobeček!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • ciabatta 1 ks
  • olivový olej 4 lžíce
  • Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem 5 lžic
  • cherry rajčátka 175 g
  • čerstvá bazalka 12 snítek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • zralá avokáda 2 ks

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nakrájejte rajčata na čtvrtky. Oloupejte a nakrájejte avokáda na drobné kostičky.
  2. Rajčátka s kousky avokáda smíchejte v miste, ochuťte citronovou šťávou, pepřem a Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem.
  3. Nahrubo nakrájejte bazalku a přisypte ke směsi.
  4. Nakrájejte ciabattu na kolečka o tloušťce 1,5 cm.
  5. Smíchejte olivový olej s omáčkou Kikkoman Teriyaki BBQ s medem a rozetřete na ciabattu.
  6. Předehřejte gril a nechte na něm péct kousky ciabatty několik minut, dokud nezezlátnou. Podávejte teplé.

PRIMA TIP: Kapka Teriyaki omáčky doladí předkrmy

Kikkoman Teriyaki omáčka si rychle najde své místo ve vaší kuchyni. Kromě receptů z masa, které jsme si pro vás také připravily, ji využijete při přípravě studených předkrmů či zeleninových mís. Stačí kapka omáčky a prosté jednohubky proměníte delikatesu!

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit grilovaná Teriyaki kuřecí prsa podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty