Suroviny
- bílé fazole (v konzervě, slité a propláchnuté) 200 g
- dýně Hokkaidó (nakrájená na kostky) 500 g
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- cuketa 1 ks
- česnek 1 stroužek
- listový špenát (špenátové listy) 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej
- balzamikový ocet
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
- Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balzamiko a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete.
- Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
PRIMA TIP: Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.