akademiekvality.cz

Barevný salát s pečenou dýní, špenátem a fazolemi

Moje hodnocení
3x

Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokaido je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolemi vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • bílé fazole v konzervě, slité a propláchnuté 200 g
  • dýně hokaido nakrájená na kostky 500 g
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • cuketa 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • špenátové listy 1 hrst
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • olivový olej
  • ocet balzamiko
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
  2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
  3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balzamiko a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete.
  4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.

PRIMA TIP: Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty