Babiččina chlebová polévka
Zdroj: Hodně domácí
Babiččina chlebová polévka
Zdroj:
Hodně domácí
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. A kdo ho vždy zvládnul uvařit nejlépe? No jistě, babička! Vyzkoušejte chlebovou polévku a nechte se omámit její skvělou vůní.
Postup přípravy
-
Na tuku postupně osmahněte kousek celeru, mrkve a cibuli.
-
K zelenině přidejte chléb, kopřivy, bobkový list, lahůdkové droždí a hned podlijte horkou vodou nebo trochou vývaru z kopřiv.
-
Osolte a nechte asi půl hodiny vařit.
-
Rozmixujte se smetanou, opepřete a přidejte česnek. Na závěr rychle rozkvedlejte vejce a přilijte.
-
Přisypte sušenou majoránku, ta polévku ještě podtrhne! Zasypejte nastrouhaným parmazánem nebo pažitkou a podávejte.
Babiččina chlebová polévka 1
Zdroj: Hodně domácí
Babiččina chlebová polévka 1
Zdroj:
Hodně domácí