Babiččina chlebová polévka

Moje hodnocení
7x

Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. A kdo ho vždy zvládnul uvařit nejlépe? No jistě, babička! Vyzkoušejte chlebovou polévku a nechte se omámit její skvělou vůní.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • chléb 2 krajíce
  • mrkev
  • celer
  • vejce (cibule)
  • olej nebo přepuštěné máslo
  • cukr (vejce)
  • česnek
  • hrst kopřiv nebo pár lístků medvědího česneku
  • bobkový list
  • lahůdkové droždí
  • olivový olej (smetana)
  • vejce (sůl, pepř)
  • majoránka nebo libeček
  • parmazán nebo pažitka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na tuku postupně osmahněte kousek celeru, mrkve a cibuli.
  2. K zelenině přidejte chléb, kopřivy, bobkový list, lahůdkové droždí a hned podlijte horkou vodou nebo trochou vývaru z kopřiv.
  3. Osolte a nechte asi půl hodiny vařit.
  4. Rozmixujte se smetanou, opepřete a přidejte česnek. Na závěr rychle rozkvedlejte vejce a přilijte.
  5. Přisypte sušenou majoránku, ta polévku ještě podtrhne! Zasypejte nastrouhaným parmazánem nebo pažitkou a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty