Asijské palačinky s jarní cibulkou

Moje hodnocení
3x

Klasické palačinky miluje mnoho lidí, ale co takové asijské? Naslano připravené placičky, doplněné o skvělou omáčku s asijským šmrncem. Nebojte, co do surovin nejde o nic náročného!

6 porcí
60 minut
asijská

Suroviny

Omáčka

  • rýžový ocet 2 lžíce
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • sezamový olej 1 lžička
  • špetka chilli
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka, najemno 1 lžička

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte mouku se solí a postupně přilévejte vodu (každá mouka saje vodu jinak, proto přilévejte postupně), aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto v míse přikryjte fólií a nechte asi hodinu odpočívat.
  3. Potom těsto rozdělte na 6 dílů a ty na lehce naolejovaném válu vyválejte do obdélníku co nejvíc na tenko.
  4. Povrch těsta jemně potřete olejem a posypte lžící najemno nasekané jarní cibulky.
  5. Těsto potom zarolujte do dlouhého hada a toho stočte dokulata.
  6. Stočeného hada z těsta nakonec opět vyválejte, tentokrát dokulata o výšce asi 2–3 mm.
  7. Na lžíci oleje potom pomalu každou palačinku opékejte z obou stran dozlatova.
  8. Palačinky nakrájejte na trojúhelníky a k nim podávejte omáčku na namáčení smíchanou ze všech surovin na omáčku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty