Asijské palačinky s jarní cibulkou
Zdroj: S vášní pro jídlo
Asijské palačinky s jarní cibulkou
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Klasické palačinky miluje mnoho lidí, ale co takové asijské? Naslano připravené placičky, doplněné o skvělou omáčku s asijským šmrncem. Nebojte, co do surovin nejde o nic náročného!
Postup přípravy
-
V míse promíchejte mouku se solí a postupně přilévejte vodu (každá mouka saje vodu jinak, proto přilévejte postupně), aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
-
Těsto v míse přikryjte fólií a nechte asi hodinu odpočívat.
-
Potom těsto rozdělte na 6 dílů a ty na lehce naolejovaném válu vyválejte do obdélníku co nejvíc na tenko.
-
Povrch těsta jemně potřete olejem a posypte lžící najemno nasekané jarní cibulky.
-
Těsto potom zarolujte do dlouhého hada a toho stočte dokulata.
-
Stočeného hada z těsta nakonec opět vyválejte, tentokrát dokulata o výšce asi 2–3 mm.
-
Na lžíci oleje potom pomalu každou palačinku opékejte z obou stran dozlatova.
-
Palačinky nakrájejte na trojúhelníky a k nim podávejte omáčku na namáčení smíchanou ze všech surovin na omáčku.
Asijské palačinky s jarní cibulkou 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Asijské palačinky s jarní cibulkou 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo