Suroviny
- hladká mouka 2 hrnky
- sůl 1 lžička
- voda (vlažná voda) 1/2–3/4 hrnku
- jarní cibulka 1 ks
- olej
Omáčka
- rýžový ocet 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- špetka chilli
- sezamová semínka
- jarní cibulka, najemno 1 lžička
Postup přípravy
- V míse promíchejte mouku se solí a postupně přilévejte vodu (každá mouka saje vodu jinak, proto přilévejte postupně), aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
- Těsto v míse přikryjte fólií a nechte asi hodinu odpočívat.
- Potom těsto rozdělte na 6 dílů a ty na lehce naolejovaném válu vyválejte do obdélníku co nejvíc na tenko.
- Povrch těsta jemně potřete olejem a posypte lžící najemno nasekané jarní cibulky.
- Těsto potom zarolujte do dlouhého hada a toho stočte dokulata.
- Stočeného hada z těsta nakonec opět vyválejte, tentokrát dokulata o výšce asi 2–3 mm.
- Na lžíci oleje potom pomalu každou palačinku opékejte z obou stran dozlatova.
- Palačinky nakrájejte na trojúhelníky a k nim podávejte omáčku na namáčení smíchanou ze všech surovin na omáčku.
Asijské palačinky s jarní cibulkou Zdroj: S vášní pro jídlo