Suroviny
Postup přípravy
Rajčata spaříme vřelou vodou a oloupeme
Nakrájíma na čtvrtky a dáme vařit do vody (cca 1,5 l), v níž jsou 2 až 3 kostky hovězího bujonu, sůl, pepř a skořice
Vše povaříme, přidáme provensálské bylinky a rajčata dovaříme doměkka
Pak přidáme rajčata s bazalkou a rajčatový protlak
Znovu povaříme a promixujeme ponorným mixérem
Dle potřeby lze dohustit světlou jíškou
Promícháme a podle chuti osladíme moučkovým cukrem, popřípadě dochutíme ostatními ingrediencemi
Polévku naservírujeme do misek a těsně před podáváním posypeme parmazánem
Polévka
Rajčatová s parmazánem
Ingredience:
- 1 kg rajčat
- 1 nakládaná rajčata s bazalkou
- 1 protlak
- 200 g parmazánu
- 2–3 hovězí bujony
- maggi
- sůl
- provensálské bylinky
- skořice mletá
- pepř černý mletý
- cukr
- (na případné zahuštění olej a mouka na jíšku)