Hlavní chod
- těstoviny 1 balení
Omáčka
- mouka 2 lžíce
Hlavní chod
- sýr 2 lžíce
- sůl 1 neuvedeno
- pepř 1 neuvedeno
- muškátový oříšek 1 neuvedeno
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata a krátce povaříme. Přilijeme vývar a dalších 20 minut necháme vařit. Pak vše rozmixujeme, dochutíme pepřem, solí, cukrem, špetkou skořice a hřebíčku.
Těsně před podáváním ozdobíme smetanou, bazalkou a hoblinkami parmezánu. Cannelloni plněné masovou směsí a špenátem
Ingredience: 1 balení těstovin cannelloni1 čerstvý špenát0,5 kg mletého hovězího a vepřového masa15 dkg slaniny nakrájené na plátky 2 lžíce másla2 cibule50 ml smetany 2 lžíce strouhaného tvrdého sýrasůl, pepř, muškátový oříšek
Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 2 šálky mléka, 50 g tvrdého nastrouhaného sýru
postup:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Maso vařečkou rozmělníme na drobno! Přidáme koření a čerstvý špenát.
Uděláme si bešamel. Z másla a mouky připravíme jíšku, přilijeme mléko, rozmícháme, ochutíme solí a muškátovým oříškem, nakonec dáme sýr a necháme ho rozpustit.
Tři čtvrtiny bešamelu nalijeme do zapékací mísy a na něj naskládáme cannelloni, které jsme si předtím naplnili připravenou masovou směsí. Přelijeme zbytkem bešamelu, navrch položíme plátky slaniny a zapékáme v troubě asi 40 minut.
Hlavní chod: Rajčatová polévka s parmezánemIngredience:
|