Suroviny
- pštrosí krk 1
- kořenová zelenina
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 3
- sůl
- pepř
- libeček 2 stonky
- zelený pepř 5 kuliček
- cibule 1
- česnek 1 stroužek
- směs koření (bez glutamátu) 1 PL
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 1
- česnek 1 stroužek
- majoránka 1 ML
- libeček
- mletý kmín
- vejce
- strouhanka
- olej
Postup přípravy
- Suroviny se vloží do pomalého hrnce, kde se bujon táhne 8 hodin. Takto připravený vývar se scedí, vyjme se maso, zeleninu můžeme dále použít do polévky.
- Do vývaru se zavaří játrové knedlíčky z kuřecích jater. Na knedlíčky si nadrobno nakrájíme cibulku, kterou na oleji usmažíme do světle růžova. Játra umixujeme a ostatní ingredience vložené do připravené cibule se smíchají.
- Tvoříme knedlíčky, které uvaříme ve vývaru. Pokud nám zbydou, můžeme si je zmrazit pro příští polévku. Také můžeme do polévky přidat i domácí nudle jako Miloslava.
Autor receptu: Miloslava Frydryšková