Head
- řepa 2-3 ks
- pršut 100 g
Na bagety
- voda 1 hrnek
Head
Postup přípravy
Uvaříme červenou řepudoměkka a pak ji nakrájíme na co nejtenčí plátky. Ocet svaříme s cukrem a se solí, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián, sójovou omáčku a rozšleháme. Nastrouháme čerstvý zázvor, vymačkáme z něj šťávu, pak nalijeme k marinádě. Marinádu nalijeme do igelitového sáčku a vložíme červenou řepu. Dáme do lednice alespoň na dvanáct hodin. Plátky marinované řepy naaranžujeme na talíř, posypeme kozím sýrem, přidáme plátky pršutua opražené piniové oříšky.
Bagetky: do mísy dáme mouku, droždí, vodu, a sůl, vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi hodinu kynout, pak ho rozdělíme na dvě části, vytvarujeme bagetky, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout ještě půl hodiny. Pak uděláme příčné řezy jak na francouzské bagetě. Do vyhřáté trouby dáme hrnek vody a počkáme, až se nám vytvoří pára, pak vložíme bagetky. Dáme péct na 230 stupňů na 20 minut.