Postup přípravy
- Drobenka: Hrubou mouku, vejce a sůl vypracujeme v tuhé těsto, necháme cca 20 minut odpočinout. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.
- Vývar: Kořenovou zeleninu nakrájíme na kolečka, brambory očistíme a rozpůlíme. Na másle opékáme kořenovou zeleninu a brambory, osolíme, zalejeme vodou, přidáme libeček a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni doměkka, až získáme silný zeleninový vývar, cca 35–45 min. i déle. Uvařené brambory a svazek libečku vyjmeme. Do vývaru přidáme cca 1 l vody, přivedeme k varu, zavaříme domácí drobenku a před podáváním přidáme čerstvou sekanou petržel. Můžeme dochutit dle potřeby domácím zeleninovým bujonem. Libeček můžeme nahradit celerovými listy.