Vepřové roládky
- vepřové maso (plátky z kýty nebo krkovice)
- šunka
- baby špenát
- žervé (nebo cottage)
- sýr (mozzarella / ementál / dle chuti)
- koření na maso
- cibule půlka
- česnek
- máslo
- sůl
- pepř
gratinované brambory
Postup
- Na pánvi rozpálíme kapku oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, baby špenát, necháme špenát trochu „zavadnout“, přidáme žervé nebo Cottage, osolíme a necháme zchladnout.
- Vepřové plátky okořeníme, poklademe šunkou, přidáme špenátovou směs, sýr a zabalíme jednotlivé roládky. Ty zabalíme do alobalu, naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct na 180 stupňů cca hodinu. Po upečení vyndáme z alobalu a můžeme ještě zapéct v grilu nebo troubě kvůli kůrce. Z výpeku, másla a trochy mouky uděláme sos.
- Gratinované brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na hodně tenké plátky. Ve velkém hrnci svaříme mléko, smetanu, česnek, sůl a rozmarýn. Přidáme brambory, pořádně mícháme, dokud to celé nezhoustne. Přendáme do pekáčku, posypeme parmazánem a dáme péct dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autor receptu: Klára Zahrádková