Head
- hořčice None
Holandská omáčka
- citronová šťáva None
Žampionová pasta
- listové těsto 1 ks
- vejce 1
- slanina 100 g
Postup přípravy
- Palce odblaníme, posolíme a opepříme a zprudka po všech stranách opečeme na oleji. Žampiony nakrájíme a dáme dusit na rozpálenou cibulku s česnekem. Orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme doměkka cca 15 minut. Rozmixujeme. Nachystáme si slaninu dle velikosti palce, kterou potřeme žampionovou pastou a každý palec potřeme hořčicí a položíme na připravenou slaninu. Palec zamotáme, utáhneme do potravinářské fólie a necháme přes noc odležet. Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři díly. Každý palec zavineme do těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a vidličkou opatrně propícháme těsto. Nakonec dáme péct. Aby maso bylo upečené na medium, pečeme jej na 220 °C, 25 minut. Pokud chceme mít maso hodně propečené, tak necháme ještě 10 minut péct na 200 °C.
- Bramborová kaše: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme. Poté přidáme horké mléko a máslo. Vyšleháme mixérem na kaši. Můžeme ozdobit malými žampiony orestovanými na másle. Holandská omáčka: Majonézu vyšleháme s citronem, hořčicí a medem, podle chuti osolíme.