Pepřová omáčka
Žampionová omáčka
Postup přípravy
- Maso naložíme do koření a necháme marinovat 20 minut. Panenku zprudka osmažíme na pánvi, stačí tři minuty z každé strany. Poté přendáme do pekáčku. Maso vložíme asi na 10-15 minut do trouby na 220°C.
- Mezitím si oloupeme brambory, které pokrájíme a dáme vařit. Uvařené brambory scedíme, osmažíme si cibulku a přidáme do brambor s troškou másla a rozšťoucháme.
Pepřová omáčka
- Smetanu přivedeme k varu.
- Přidáme zelený pepř, osolíme a povaříme.
Žampiónová omáčka
- Necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme smetanu a nakrájené žampióny.
- Osolíme, opepříme a necháme povařit do jemného zhoustnutí.
Autor receptu: Barbora Šotolová