Head
- vepřová panenka 1 ks
Dip víno-med
- med 1 lžíce
Bazalkový dip
- česnek 1 stroužek
Dip víno-med
- rajčatový protlak
Head
- výpek
Bazalkový dip
Postup přípravy
- Panenku očistíme, přepůlíme a každý díl šnekovitě rozřízneme, abychom dostali podélný tvar. Lehce poklepeme rukou. Opepříme a osolíme. Poté položíme na panenku čerstvé lístky bazalky, sušená rajčata, a nakonec zasypeme parmazánem. Vytvoříme roládu, kterou ještě zabalíme do italské sušené šunky. Dáme do trouby a pečeme v olivovém oleji, který nám zbyl ze sušených rajčat cca 40 minut při 180°C
- Jako přílohu si připravíme americké brambory. Brambory ve slupce omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky, okořeníme tymiánem, česnekem, dle libosti osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C C dozlatova.
- Olivový dip: Černé olivy bez pecky a česnek najemno rozmixujeme, poměr surovin záleží na naší chuti: čím více česneku, tím bude dip ostřejší.
- Bazalkový dip: Všechny ingredience smícháme dohromady a dochutíme.
- Dip z vína a medu: Na pánev do výpeku od vepřové panenky přilijeme deci červeného vína, přidáme rajčatový protlak, trochu másla, a nakonec lžíci medu. Pomalu mícháme a necháme vypěnit až do zhoustnutí.