Suroviny
- vepřová panenka
- houby
- brambory
- slanina
- cibule
- smetana
- červené víno
- med
- sůl
- pepř
- višňová šťáva
Postup
- Panenku si zatáhneme na grilu, potom dáme péct do trouby.
- Připravíme si houbovou a pepřovou omáčku. Dáme si rozehřát máslo, na němž si osmažíme houby, to samé uděláme s pepřem. Do omáček přidáme smetanu a trochu mouky na zahuštění, dochutíme dle libosti.
- Připravíme si chutney. Na oleji si osmažíme cibuli, zalejeme červeným vínem, přidáme med a višňovou šťávu, necháme redukovat.
- Brambory si oloupeme a uvaříme doměkka. Poté scedíme a přidáme osmaženou cibuli na sádle nebo oleji, dále přidáme slaninu a šťouchadlem rozmačkáme.
Autor receptu: Marek Dušek