Suroviny
- vepřová panenka
 - houby
 - brambory
 - slanina
 - cibule
 - smetana
 - červené víno
 - med
 - sůl
 - pepř
 - višňová šťáva
 
Postup
- Panenku si zatáhneme na grilu, potom dáme péct do trouby.
 - Připravíme si houbovou a pepřovou omáčku. Dáme si rozehřát máslo, na němž si osmažíme houby, to samé uděláme s pepřem. Do omáček přidáme smetanu a trochu mouky na zahuštění, dochutíme dle libosti.
 - Připravíme si chutney. Na oleji si osmažíme cibuli, zalejeme červeným vínem, přidáme med a višňovou šťávu, necháme redukovat.
 - Brambory si oloupeme a uvaříme doměkka. Poté scedíme a přidáme osmaženou cibuli na sádle nebo oleji, dále přidáme slaninu a šťouchadlem rozmačkáme.
 
Autor receptu: Marek Dušek