Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- grilovací koření
- cibule 2
- česnek 1
- pivo 500 ml
- hořčice 4 PL
- kořeněné okurky
- pečivo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Krkovici nakrájíme na 3–4 menší kusy, aby se lépe propekla, vložíme do zapékací mísy a okořeníme grilovacím kořením. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, oloupané stroužky česneku, podlijeme pivem, přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C tak dlouho, až se maso začne rozpadat. Upečené maso můžeme nechat vychladnout a vidličkou natrháme na kousky. Přidáme výpek, upečenou cibuli a česnek, ochutíme hrubozrnnou hořčicí a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Osolíme a opepříme.
- Krajíce chleba, popřípadě bagetky opečeme na pánvi bez tuku.