Postup přípravy
- Nejprve si připravíme nádivku: nakrájíme rohlíky, které smícháme s vejci, solí a pepřem. Telecí omyjeme, uděláme si z něj plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, naplníme šunkou, slaninou a zabalíme do rolády, zavážeme provázkem či režnou nití. Telecí roládu dáme na cibuli a slaninu do rozpečené trouby, a taktéž posypeme cibulí a slaninou, přeléváme vodou nebo výpekem a pečeme asi dvě hodiny při 180°C.
- Brambory si oloupeme a dáme je vařit do osolené vody.
- Z trouby vyjmeme upečené maso, zbytek surovin hodíme na pánev, přidáme máslo, případně vodu, je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a povaříme.
- Roládu vrátíme do trouby, na pánvi orestujeme pórek na másle, slijeme brambory a rozšťoucháme s orestovaným pórkem.
- Naposledy vyjmeme roládu, kterou nakrájíme, přidáme šťouchané brambory, přelijeme omáčkou a servírujeme.