Suroviny
- vepřová panenka 1
- máslo
- směs koření (7 druhů pepřů)
- zelený pepř
- tavený sýr
- brambory 2,5 kg
- smetana ke šlehání 2
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Panenku si nakrájíme na medailonky, z každé strany lehce opepříme a osolíme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a medailonky orestujeme. Připravíme si pepřovo-sýrovou omáčku. Vezmeme 3 až 4 tavené sýry, vložíme na pánev a přilejeme smetanu.
- Necháme povařit, dokud se nám sýr nerozpustí. Během tohoto procesu přidáme koření 7 druhů pepřů a zelený pepř, zamícháme. Brambory si omyjeme a nakrájíme na měsíčky, ochutíme dle libosti a opečeme v horkovzdušné fritéze.
Autor receptu: Michal Maršoun