Suroviny
- slanina 35 g
- máslo 100 g
- cibule 70 g
- smetana 350 g
- celer 80 g
- mrkev 80 g
- petržel 80 g
- hovězí maso 600 g
- cukr
- bobkový list
- nové koření
- sušené brusinky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na másle necháme zatáhnout prošpikovanémaso. Poté ho vyndáme a na pánev přidáme cibuli, koření a bobkový list. Ještě nesolíme! Celé necháme orestovat. Potom přidáme nastrouhaný celer, mrkev, petržel lehce podlijeme vodou, přidáme cukr a brusinky, celé to necháme opět lehce orestovat. Podlijeme vývarem a přidáme do středu maso, potom přiléváme vývar tak, aby se vše dusilo pod pokličkou. Až je maso měkké, vyndáme ho, promícháme, osolíme, popřípadě dochutíme cukrem, poté rozmixujeme a nakonec přidáme smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.