Head
- tuňák 5 ks
Grilovaná zelenina
- cibule 1 ks
Batátovo-bramborové pyré
Grilovaná zelenina
Postup přípravy
- Tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Dáme odležet do lednice minimálně na dvě hodiny, nejlépe na 24 hodin. Poté vytáhneme a necháme chytit pokojovou teplotu. Rozpálíme pánev, dáme trošku olivového oleje, tuňáka osušíme papírovou utěrkou, znovu trochu osolíme a opepříme. Do pánve přidáme větvičku rozmarýnu. Vložíme na pánev a z obou stran prudce opečeme. Před koncem pečení přidáme kousek másla. Následně steaky necháme chvíli odpočinout v alobalu.
- Batátovo-bramborové pyré: Batát a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody doměkka. Poté scedíme a přidáme pár plátků másla. Necháme máslo rozpustit a pošťoucháme. Poté přidáme podle potřeby mléko nebo smetanu a rozmixujeme. Dochutíme solí.
- Grilovaná zelenina: Zeleninu nakrájíme na nudličky. Rozpálíme pánev, dáme olivový olej, zprudka opečeme zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme bylinky.