Head
- srnčí maso 1.5 kg
- hovězí maso 1.5 kg
Bramborová kaše
- máslo 200 g
Head
- mrkev 4
- celer 1/4
- cibule 4
- červené víno 1 l
- koření
- bobkový list
- cukr
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Rozpálíme si olej a maso necháme z obou stran zatáhnout. V hrnci si na másle orestujeme cibuli, přidáme slaninu, na kolečka nakrájenou mrkev a celer. Vložíme maso, zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a všechnu zeleninu rozmixujeme a lehce osladíme. Pak vrátíme maso zpět. Uvaříme brambory doměkka. Přidáme horkou smetanu s rozpuštěným máslem, sůl a rozmixujeme dohladka.