Bramborové těsto
- brambory 700 g
Postup přípravy
- Knedlíky: Uvařené vystydlé brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře propracujeme tužší těsto. Poté si připravíme náplň.
- Uzené maso a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Z těsta si uděláme váleček, který rozdělíme na stejné dílky, dlaní je roztlačíme na placku a do středu každého dáme připravenou náplň. Zabalíme a vložíme do vroucí osolené vody. Hotové knedlíky ještě opečeme na cibulce.
- Červené zelí: Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, poté přidáme scezené zelí a chvíli povaříme. Poté přilejeme trochu vody a dochutíme. Měkké zelí zahustíme zásmažkou.
- Bílé zelí: Nakrájenu cibuli osmažíme na tuku, poté přidáme zelí bez nálevu a chvíli povaříme. Přidáme kmín a zalejeme trochou vody a dusíme. Měkké zelí dochutíme a zahustíme zásmažkou.