Játrové knedlíčky
- vejce 1
Head
- kořenová zelenina
Játrové knedlíčky
- olej 1 lžíce
Head
Postup přípravy
- Slepici dáme do vody, osolíme, přidáme koření, kořenovou zeleninu a vaříme v papiňáku 1,5 hodiny. Poté vývar scedíme, přidáme novou kořenovou zeleninu, játrové knedlíčky a domácí nudle.
- Játrové knedlíčky: Uvedené ingredience rozmixujeme, dochutíme majoránkou, osolíme a opepříme. Necháme chvílí ztuhnout v ledničce, aby se dali dobře tvořit knedlíčky, poté uvaříme v polévce.
- Domácí nudle: Z uvedených ingredienci vypracujeme tuhé těsto, rozvalíme na placku, necháme proschnout. Poté nakrájíme nudličky, opět necháme proschnout a uvaříme zvlášť v osolené vodě.