Suroviny
- kachní maso 5 ks
- cibule 1 ks
- hrubá mouka 200 g
- kmín
- hrubá mouka 100 g
- petrželová nať
- hlávkové zelí
- hladká mouka
- ocet
- cukr
- olej
- sůl
Postup přípravy
Kachna: Kachní čtvrtky osolíme, přidáme majoránku a kmín. Na pekáč dáme cibuli, česnek, vodu a pečeme na 180 stupňů asi tři a půl hodiny.
Zelí: Nakrouhané zelí dáme vařit. Když je měkké, odebereme část vody, přidáme sůl, pepř, cukr a ocet. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mouku, zelí a provaříme.
Karlovarský knedlík: Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v části mléka. Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zbytek surovin včetně žloutku přimícháme k žemli, a jemně vmícháme sníh. Knedlík vaříme v utěrce a konce zamotáme a stáhneme nití. Knedlík vaříme zvolna asi 20 minut.
Bramborový knedlík: Brambory - část umeleme (nastrouháme) a část jen pomačkáme - zamícháme s vejcem, prosátou moukou, krupicí a solí a zpracujeme těsto. Uděláme válečky a vaříme asi 20 minut.