Suroviny
- ovoce 200 g
- vejce 6 ks
- mouka 150 g
- cukr 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 ks
- smetana 250 ml
- zakysaná smetana 400 g
- vanilkový cukr 1 ks
- moučkový cukr 3 lžíce
Postup přípravy
Piškot: Bílky oddělíme od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Smícháme mouku s kypřicím práškem a pomalu přidáváme do žloutků, poté přidáváme po třech dávkách vyšlehaný sníh a mícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů C.
Krém: Vyšleháme šlehačku, přidáme smetanu, vanilkový a moučkový cukr, vše zamícháme.
Vychladlý piškot rozpůlíme na dvě častí, spodní část pokryjeme polovinou krému, navrch dáme ovoce, pak postup zopakujeme. Moučník dáme vychladit do ledničky na hodinu i více.