Head
- kuřecí maso 5 ks
Salát
- políček
- granátové jablko
Brambory
Salát
Head
Postup přípravy
- Kuřecí maso osmahneme na oleji, osolíme, opepříme, přeložíme slaninou. Přidáme chřest, ke konci poloviny rajčat, olivy, bazalku, máslo, zakápneme citronovou šťávou – případně kapkou olivového oleje.
- Brambory oloupeme a celé vaříme maximálně deset minut. Poté přendáme na plech, smícháme s česnekem a rozmarýnem, osolíme, opepříme a pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Poté rozmačkáme šťouchadlem a dopékáme ještě třicet minut.
- Salát: Smícháme předem uvařenou a vychladlou čočku se zrnky z granátového jablka, přidáme polníček. Zálivka je z medu a olivového oleje, lehce osolíme a opepříme. Na závěr do již promíchaného salátu přidáme ricottu, servírujeme ve velké míse.