Domácí pečivo
- hladká mouka 250 g
- droždí 12 g
Postup přípravy
Kuřecí maso si nakrájíme na přibližně stejné velké kousky, osolíme a opepříme. Pak si položíme plátek anglické slaniny, na to kousek sýra, kuřecí maso a smotáme vše do roličky. Roličky vyskládáme vedle sebe do pekáče. Na povrchu posypeme tymiánem, přidáme kousek másla a pečeme cca dvacet minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Domácí pečivo: Do menší misky dáme droždí, cukr, menší lžičku mouky a trochu mléka. Pořádně rozmícháme a necháme 10 minut vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem mléka a kváskem, vše pořádně zamícháme. Těsto necháme hodinu kynout. Po vykynutí vypracujeme rohlíčky, které dáme na plech s pečicím papírem a opět necháme dalších dvacet minut kynout. Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a pečeme 17-20 minut. Mezitím je můžeme potřít vodou se solí nebo dle libosti posypat mákem nebo třeba sezamovým semínkem.