Suroviny
- hovězí maso
- mrkev
- petržel
- celer
- cibule
- polévkové koření
- hrubá mouka 100 g
- vejce 1 ks
- kuřecí játra
- strouhanka 1-2 lžíce
- majoránka
- česnek
- sůl
- pepř
- játrové knedlíčky
- nudle
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit maso na mírný plamen. Poté přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a vaříme. Po uvaření maso obereme a zeleninu nakrájíme.
Játrové knedlíčky: Kuřecí játra nameleme najemno, přidáme vejce, trochu čerstvě mletého pepře a podle chuti i stroužek prolisovaného česneku nebo špetku majoránky. Vše promícháme, aby vzniklo hustší těstíčko, podle potřeby ho můžeme zahustit trochou strouhanky. Játrové knedlíčky zavaříme v polévce.
Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek a do toho rozklepněme vajíčko, vypracujeme těsto, které rozdělíme na kousky a ty vyválíme na tenké pláty. Ty následně nakrájíme ostrým nožem na tenké nudle.