Suroviny
- hruška 3 -
- pomerančový džus 2 hrnky
- mascarpone - -
- lískový ořech - -
- citronová kůra - -
- hřebíček - -
- skořice - -
- badyán - -
- cukr 1 hrnek
Postup přípravy
- Rozkrojíme hrušky, vybereme jádra a vložíme do hrnce, přilejeme 2 hrnky pomerančového džusu, přidáme koření a vaříme tak, aby nebyly ani tvrdé, ale ani úplně měkké. Vyndáme hrušky stranou a přidáme do džusu hrnek cukru, poté redukujeme na sirup. Potom vyndáme z hrnce koření.
- Ořechy v karamelu: Do menšího rendlíku dáme půl hrnku vody a zasypeme cukrem, uděláme karamel, do kterého pak dáme lískové ořechy, hezky je v tom obalíme a vyndáme stranou.
- Mascarpone: Do misky si dáme mascarpone, přidáme citronovou kůru a dvě lžíce cukru, mixérem vymícháme do hladka. Podáváme na talíři tak, že dáme mascarpone, na něj položíme hrušku a posypeme ořechy. Tip: Ořechy je dobré dát na pečicí papír, jdou pak z něj krásně samy.