Kuřecí kapsa
- slanina 150 g
- bazalka
- bazalkový pesto 2 ML
- kuřecí prsa 5
- koření na kuře
- máslo
Postup přípravy
- Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme. Do mixéru si vložíme s cuketu, červenou papriku, mozzarellu, sůl, pepř, bazalku, bazalkové pesto a orestovanou slaninu. Omyjeme si kuřecí prsa a každé rozkrojíme jako knihu a velmi lehce rozklepeme paličkou na maso. Každý plátek naplníme směsí a kapsu uzavřeme párátkem. Maso okořeníme kořením na kuře, solí a pepřem. Kapsy uvaříme 20 minut v páře a poté je dopečeme 10 minut v troubě se slaninou a máslem. Maso podáváme nakrájené na plátky s výpekem a bramborovo-parmazánovým pyré.
- Bramborovo– parmazánové pyré: Brambory uvaříme a scedíme. V mixéru či ručním mixérem mixujeme brambory. Poté přidáme máslo, smetanu a znovu promixujeme. Na závěr přidáme parmazán a dle potřeby dochutíme.