Příloha
- brambory 500 g
Na těsto
- mrkev 2 -
Postup přípravy
- Cuketu střední velikosti umyjeme a odkrojíme konce, pokud je velká a střed s mnoha semínky, můžeme ji i vydlabat. Nastrouháme ji na hrubém struhadle. Poté ji osolíme, promačkáme a necháme cca 20 minut tzv. vypotit. Pak vymačkáme zbylou vodu. K cuketě přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, rozklepnuté vejce, rozemnutou majoránku, sůl, pepř, kmín a najemno nasekanou petrželku.
- Na závěr přidáme špaldovou mouku a celou směs důkladně promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, do kterého klademe vrchovatou lžíci cuketového těsta. Lžící vytvoříme placičku, kterou pak smažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené placičky klademe na připravený ubrousek či papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk.
- Placičky podáváme teplé a jako přílohu můžeme servírovat vařené brambůrky ve slupce a s dijonským dipem, do kterého placičky namáčíme.
- Příprava dijonského dipu: Do misky dáme malý bílý jogurt a půl lžíce dijonské hořčice, nadrobno nakrájenou šalotku, sůl a pepř a dobře promícháme.