Head
Postup přípravy
- Do pekáče dáme trochu oleje, poté přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Umytou kýtu nakrájíme a naklepeme. Uděláme si směs z oleje, papriky, koření, soli, pepře a obalíme kýtu ve směsi, poté vše dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Po upečení vyjmeme maso a dáme ho stranou. Šťávu zaprášíme moukou a rozmixujeme. Potom maso vrátíme zpět do pekáče a přidáme trochu pokrájeného pórku. Maso podáváme se šťouchanými bramborami.
- Šťouchané brambory: Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Poté nakrájíme slaninu a jarní cibulku a osmahneme na oleji. Brambory scedíme, namačkáme a promícháme se slaninou a jarní cibulkou.