Erteplové šulánky
- cibule 1
Head
- olej
- cukr
- bobkový list
- koření nové
Postup přípravy
- Kachní stehna nasolíme a okmínujeme den dopředu. Poté pečeme na cca 175 °C na dvě hodiny, potom zvýšíme tepotu na 200 °C a bez pokličky necháme zezlátnout. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a kůži z bokoviny a dáme vařit do změknutí. Koření vyjmeme, zahustíme jíškou, případně ještě dochutíme.
- Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě, po zchladnutí oloupeme a rozmačkáme. Přidáme polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme nelepivé těsto, necháme pár minut odstát. Na pomoučeném vále válíme šulánky. Ty pak vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Poté je na pánvi osmahneme dozlatova na másle. Jako ozdobu použijeme smaženou cibulku.